Založ si blog

Príbeh tretí: „Typ Anketár, alebo v začarovanom kruhu – na povrchu“

V internetovom Imagináriu stretnete mnoho typov pisateľov. Stačili mi predošle dve vlastné skúsenosti a vznikla myšlienka napísať knihu, alebo blog o psychologických profiloch chlapov, ktorí na zoznamky chodia.

Štatistiky hovoria, že každé tretie manželstvo dnes vzniká prostredníctvom internetu. Pravda je, že ľudia sa tam uchylujú viac a viac, jednak z nedostatku voľného času a jednak z dôvodu „jednoduchosti a pohodlnosti“, ktorú toto médium prináša. Internetové zoznamovanie so sebou prináša taktiež iný spôsob komunikácie, na aký sme boli doteraz zvyknutí.

Hlavný dôvod prečo vznikla myšlienka zverejniť niektoré zaujímavé, smutné, alebo vtipné príbehy z internetových zoznámení je ten, že množstvo mojich priateľov a známych, rovnako ako ja sa v istom období svojho živote na internet uchýlilo a „s krikom“ odtiaľ veľmi rýchlo utiekli.  

S niektorými sa na tom teraz zabávame, iní ešte stále rozmýšľajú, čo to do pekla malo byť.

Kto nestrávil na zoznamovacom portáli ani minutu, asi nepochopí o čom hovorím, ale kto tam nejakú dobu pobudol to vie presne. A to sa vzťahuje tak na mužov, ako aj na ženy.

Keďže som žena, píšem o mužoch. Viem však, že sa na zoznamkách pohybuje taktiež množstvo „typov žien“, ktorým by ste sa mali vyhnúť.

Internet jednoducho dáva priestor ľuďom pre vačšiu psychologickú manipuláciu a vytváranie paralelného sveta, v ktorom si môžu riešiť svoje nízke sebavedomie, mindráky a podobne. Je dobré ich vedieť na internete rozpoznať čím skôr, alebo sa vyhnúť internetovým zoznamkám úplne a zoznamovať sa radšej v realite.

Okrem „Bájkara“a „Komunikačného mága“ ďalšiu početnú skupinu chlapov, ktorí sa na zoznamkách zdržiavajú je typ „Anketár“.

„Anketár“ má teóriu, že na základe prepracovanej ankety, dokáže vyfiltrovať a nájsť vhodnú partnerku.

Jeden z príbehov typického anketára, je príbeh Dušana a Veve.

„Čo očakávaš od tejto sociálnej siete?“ Začal konverzáciu Dušan.

„ Že tu stretnem zaujímavých mužov, dozviem sa o živote iných typov ľudí, ktorých by som vo svojom obvyklom okruhu známych nestretla a nespoznala.“

No pravda je, že tu stretávate množstvo ľudí, ktorých by ste v reálnom živote z dobrého dôvodu nestretli, pretože nemáte nič spoločné, alebo z dôvodu, že vaše životné postoje sú diametrálne odlišné. Akurát v tomto prostredí trvá dlhšie, kým nato prídete.

„Aký muži sa ti páčia, alebo Ako by mal vyzerať tvoj ideálny muž?“

Toto je zhruba druhá, až tretia otázka každého „anketového typu“ pisateľa na chate. Takže ak sa vám „anketový typ“ páči a chcete s ním ostať v kontakte, proste choďte na profil a opíšte pýtajúceho sa. Vyrieši to celý problém.

„Čo si myslíš, ako by to malo byť s peniazmi medzi partnermi, kto má zarábať viac?“

Pozor na odpoveď! Táto oblasť je podľa mňa hotové mínové pole. Ak sa vyjadríte, že muž by mal zarábať viac, veľmi ľahko padnete do vreca silikónových zlatokopiek, ktoré chcú muža iba zodrať z peňazí.

Ak odpoviete, že si na seba viete zarobiť a postarať sa o seba sama, veľké percento pýtajúcich sa vás zľakne.

Môžete klamať. V tom prípade budete mať krátkodobé známosti, ktoré čoskoro stroskotajú na fakte, že väčšina mužov zo zoznamky, má nižši majetkový a intelektuálny status a neviedia sa s tým vyrovnať.

Alebo, možete hovoriť pravdu s vedomím, že tým vašim sitom prepadne obrovská väčšina chlapov a budete sa baviť s veľmi malým okruhom, ktorí vás statusom prevyšujú, alebo sú na vašej úrovni.

„Prečo tak krásna žena nemá priateľa?“

Tak túto otázku si kladú všetci! Pýtajúci sa a podľa mňa, aj väčšina opýtaných. Ešte nikdy som, ale nestretla človeka na zoznamke, ktorý by na ňu vedel odpovedať pravdivo.

Myslím si, že polovica odpoveď nevie a druhá polovica vie, že keby povedala pravdu, bol by to záver konverzácie.

„Aký máš názor na sex?“

Okrem toho, že otázka v 99% znamená premostenie k sextingu, sa pýtajúci nedozvie vlastne nič o tom, aké človek preferencie v tejto oblasti má. Zdieľa a dostáva skôr to po čom túži, ale si na to netrúfa. Česť výnimkám.

„Aký máš názor na silikóny?“

Odpoveď vám zabezpečí 50 percentnú šancu na úspech. Buď je to typ, ktorý ich vyžaduje, alebo je to typ, ktorý ich neznáša. Ale už iba fakt, že si tú otázku vložil do ankety o hodnotení vášho „charakteru“, jasne hovorí o hĺbke jeho uvažovania.

Po celom dni interview ohľadne kompatibility v názoroch, si Dušan z odpovedí urobil nasledovný záver.

 „Fíha tak to som u teba asi skončil. Som chudý. Sex je dôležitý a ja rád experimentujem. Som rád, že by si si nikdy nedala silikóny. Neznášam ich. Nehľadám auparkovú silikónovú blondínku. Nejdeme na kávu?“

Stretli sa iba raz. Prešli sme všetky „small talk“ témy a potom sa priznal, že ju vlastne zbadal najprv v bare. Ak máte aplikáciu zoznamky v mobile, automaticky vám vie identifikovať užívateľov, ktorí sa nachádzajú vo vašej blízkosti.

Bolo pre neho ťažké osloviť ju vtedy v bare a tak to urobil radšej on-line. Asi to bolo natoľko ťažké, že sa po prvom stretnutí uchýlil späť na internet, odkiaľ jej posielal naďalej správy typu:

„ Dobré ránko sa praje, aký más dnes deň?“ Chýbal som ti?“

„Snívalo sa mi s tebou, že si spolu rozumieme, chodíme spolu cvičiť  a všetko spolu robíme. Že sme obaja veľkí a svalnatí a nechal som sa kvôli tebe potetovať. Ale ja si tetovanie pôjdem nechať urobiť iba so svojou frajerkou. Ty si neuveriteľne krásna žena, máš všetko čo má žena ktorú chcem mať.“

„Ako sa máš a čo robíš cez víkend? Ja idem s kamarátmi na party.“

„Čo si myslíš o experimentovaní v sexe? Ja to mám rád.“

„Ty si tak krásna žena, máš všetko čo chcem. Krásnu postavu, tetovania.“

A tak ďalej a stále dookola.

Podľa opakújúcich sa otázok a konverzácií vám postupne dojde, že „anketár“ sa baví s množstvom žien zároveň, napokon správna štatistika musí mať dostatočne početnú kontrolnú vzorku.

Anketára zväčša naozaj uvidíte iba raz. Pretože kým prejde všetkých jedincov z kontrolnej vzorky, nemáte už pravdepodobne chuť sa s ním znova vidieť, alebo ste na neho už aj zabudli.

Nakoniec totiž prídete nato, že anketár vlastne nehľadá reálny vzťah. On hľadá svätý grál! Vždy čaká na ďalšiu ženu, ktorá bude „lepšia“, ako tá s ktorou sa práve baví. Zostáva na povchu a nikdy neplytvá časom nato, aby poznal ženu v realite. Stačí mu vedieť, že rybník je veľký. Že rýb je tam dosť! Že má stále dosť času a rýb na výber, keby sa raz v budúcnosti rozhodol zmeniť svoj status.

Črepinky myšlienok dnešného dňa

14.04.2015

Nie to najnadanejšie dieťa má v škole najlepšie známky. Nie tá najnežnejšia a najkrajšia žena je najpopulárnejšia. Nie ten najvrúcnejší a najpriateľskejší človek má najviac známych a kamarátov. Nie ten najvzdelanejší človek má najviac peňazí. Nie ten najlepší odborník vo svojom obore má najlepšiu pozíciu v práci. Naša realita nieje tvorená objektívnymi [...]

Ιný uhol pohľadu, alebo výber reality?

20.11.2014

Človek si celý život vyberá cestu, ktorou bude kráčať. Vyberá si ako sa postaví ku každej jednej situácii, ktorá ho na tej ceste stretne. Fajn na tom je, že žiadna cesta nieje ultimátna. Môžeme sa rozhodnúť zmeniť smer kedykoľvek. I tá najkrajšia duša a najpozitívnejší človek má v živote chvíle, keď ho stiahnu spodné prúdy, ako ich volám ja. Alebo sa [...]

Príbeh druhý: Rande naslepo s typom „Majster šarmantnej komunikácie“

07.10.2014

“Ahoj Veronika! Stretnime sa o 20:00, na pumpe – na Dlhých Dieloch! Vieš kde to je?” Začal konverzáciu. Písal, že neznáša zdieľanie osobných údajov, že je alergický na sociálne siete, že má rád svoje súkromie a že nedôveruje ľuďom. Najprv som si myslela, že preháňa, aby zaujal. “Ten návrh znie, ako z najhoršieho kriminálneho filmu o obchode s bielym mäsom! [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 07:57

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 39171x
Priemerná čítanosť článkov: 3013x

Autor blogu